Att hålla samma tempo som ett barn

By | 12 april, 2016

Barn har väldigt mycket energi. Extremt mycket energi. Och det verkar som att den kommer från ingenstans. Egon kan vara igång och leka och springa och spela fotboll och bygga kojor en hel dag utan att bli nämnvärt trött, förrän på kvällen så han stupar som en fura ner i sängen och somnar omgående. Jag måste säga att jag är ganska avundsjuk på den där energin. Och jag är också tacksam för att Egon har så mycket energi. Med tanke på alla larm om att barn och ungdomar rör sig för lite så är jag glad att jag har en son som hellre springer runt i blåbärsskogen än sitter framför en dator hela dagarna.

Hitta formen
Jag vill också fortsätta att uppmuntra Egon att röra mycket på sig och hålla sig aktiv, men jag känner att jag inte riktigt hänger med i hans tempo. Därför har jag bestämt mig för att jag ska börja träna lite mer så att jag kan bygga upp en bra grund för kondition och styrka. Det handlar ju inte bara om att jag ska kunna hänga på Egon här och nu, utan min kropp måste hålla i många år framöver så att jag kan finnas där för Egon. Jag vill vara fräsch och pigg så länge det går, inte bli gammal i förtid för att jag inte tog hand om mig själv.

Träna på jobbet
Visst kan det vara svårt att hitta tiden för egen träning när man både jobbar och har en massa vardagssysslor att göra, och den lediga tiden jag får vill jag ju lägga på Egon, men på mitt jobb får vi ta ut en friskvårdstimme i veckan. Det är något som jag har varit väldigt dålig på men det ska jag faktiskt börja göra nu. Då tränar jag ju på arbetstid och det tar inte tid från något annat, utom möjligen arbetet då. Men den tiden finns ju där för att vi anställda ska kunna ta hand om oss själva och hålla oss i form, något som även främjar arbetet då man blir piggare och friskare och kan jobba mer effektivt och förhoppningsvis slippa en del arbetsrelaterade krämpor och inte ta ut så många sjukdagar.

Extra hjälpmedel
Jag ska bland annat börja springa och så ska jag styrketräna på gym (för gymkortet kan jag använda mitt friskvårdsbidrag, vilket gör det gratis för mig). Jag har faktiskt till och med funderat på att beställa lite kosttillskott, bland annat proteinpulver för muskelbyggande, helt enkelt för att få en kickstart. En kollega tipsade om Svenskt Kosttillskott som han handlar från och det verkar ju finnas hur mycket som helst där som är bra när man tränar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *