Barn sliter golv

By | 17 april, 2017

Små barn är, har jag upptäckt under åren, en liten fara för golven i ett rum. Små barn bryr sig helt enkelt inte om sin omgivning så mycket som de borde. Nu har dock Egon blivit så pass stor att han i alla fall har visst omdöme, så då tänkte jag att det är dags att fixa till hans rum lite. Typ visa att han är stora grabben nu. Barn behöver ju sådan uppmuntran, faktiskt. Känna att de får större och mer ansvar och så. Det gör att de kan växa som personer, få mer självkänsla och bli mer självsäkra. Jag försöker ju vara en bra pappa på alla sätt och vis, och jag tror att jag än så länge lyckats rätt bra med det, även om jag naturligtvis inte är perfekt.

Massa nytt!
Det är med andra ord dags att fixa till en hel massa i Egons rum. Dels då med nya möbler, där han bland annat ska få en ny bokhylla och ett skrivbord. Jag kommer ihåg när jag fick ett skrivbord när jag var liten ((att sitta och göra läxorna vid) och det fick mig att känna mig nästan vuxen, på sätt och vis. Det blir dock inga dyrare saker, utan någonting från IKEA, en Billy och vad nu deras skrivbord heter. En del andra möbler kommer att bytas med, och en del leksaker läggas undan i någon garderob eller så (de som han inte längre tycker är så roliga och som därmed inte riktigt behövs längre).

Nytt golv!
Men det är bara början. Golvet ska också bytas ut, från det tråkiga plastgolv som finns där nu, som Egon lyckats slita rätt bra till någonting annat. Material har jag inte riktigt bestämt mig för ännu, men parkett kanske? Golvshop har en hel del bra alternativ att välja mellan, så det blir nog ett av dem. Vi får se, helt enkelt, och givetvis ska Egon får vara med och bestämma. Men vill han ha ett riktigt trägolv blir det nog nej. Lite väl dyrt, och jag tror no Egon fortfarande kan vara rätt bra på att slita golv. Ett lite billigare och enklare alternativ får det allt bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *