Egon börjar bli stor

By | 4 december, 2015

Åren går och nästa år så är det dags för Egon att börja skolan. Jag tror att det kommer att gå bra; Egon trivs i lekskolan och har lätt för att skaffa vänner. Det är ju annars lite av alla föräldrars mardröm att deras barn ska få problem med klasskamraterna i skolan. Egon är också en smart liten parvel som redan lärt sig att läsa hjälpligt – alldeles på egen hand! Det är otroligt hur små barn kan lära sig utan att någon egentligen vet hur det har gått till. Jag läste för övrigt nyligen en intressant artikel om hur barn lär sig läsa. Tydligen så ligger Egon lite före i utvecklingen!

Effektivisering hemma
Efter att nu ha varit ensamstående pappa i närmare sex år så börjar jag få lite ordning och reda här hemma. Det har definitivt varit krångligare än jag någonsin anade och jag förstår nu varför man bör vara två för att uppfostra ett barn. Det tar helt enkelt så mycket mer tid än man någonsin kunnat ana Därför är det extra viktigt att bli så effektiv som möjligt. Det har knappast hellre blivit bättre av att Egon numera är mer rörlig och kan göra olika saker själv – snarare är det tvärtom! Han hittar på de mest konstiga saker att göra som skapar extra arbete för mig. Men jag klagar inte!

Inte minst gäller det badrummet, där det känns som det krävs extra mycket förvaring. Därför har jag skaffat mig ett rejält tvättställsskåp från Badshop, http://www.badshop.se/c/badrum/badrumsmobler/tvattstallsskap/, för att snabbt och enkelt komma åt tandborstar, plåster och en miljon andra småsaker som behövs allt som oftast. Att ha allting huller om buller i en korg fungerade helt enkelt inte längre, det tog evigheter att hitta det som behövdes. Om det ens fanns där!

Små saker gör skillnad
Tvättställsskåpet kanske inte verkar som en stor sak, men det gör skillnad. Överlag är det mest småsaker som behöver ändras för att vardagslivet ska fungera friktionsfritt som ensamstående småbarnsförälder. Fortfarande efter nästan sex år så kommer jag på nya saker och det kanske låter lite fel, men det känns nästan som det första barnet är träning. Nu har jag ju ändå lyckats med Egon, men det har inte alltid varit lätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *