Om mig

Med tanke på Egon är min blogg, Egons pappa. Här kan ni följa mitt liv och vad jag sysslar med samt tankar, reflektioner och erfarenheter om hur det är att vara ensamstående pappa. Egon är idag fyra år och jag har varit ensamstående sen tre år, vilket har varit en rejäl utmaning i livet men har också gjort att jag har en helt annan uppfattning om mig själv och vad jag klarar av bara jag går in för det.

Jag heter Mats och är 32 år gammal. Jag jobbar förnärvarande som handläggare på kommunen och trivs med mitt arbete och mina kollegor, dessutom passar det mig och mina tider som jag har att passa med allt vad det gäller barnomsorg och liknande. Egons mamma och min före detta fru lämnade oss hastigt och lustigt en torsdagskväll i november för nu drygt tre år sedan, och det har varit mycket ilska, frustration och tårar under denna tid. Ingen vet varför hon tog det beslutet, men sedan dess är hon spårlöst borta och jag har nu efter många kämpiga år sonats med tanken och gått vidare, både för min och Egons skull.

Bloggen kommer inte att handla om henne, och detta är det enda jag kommer att skriva om henne, då jag redan lagt ner tillräckligt med energi och kraft. Det kommer istället handla om mig och min son och hur vi lever och spenderar vår tid tillsammans. Dessutom kommer det att handla om det stora intresset som vi delar tillsammans, film! Jag har alltid varit en stor filmfantast som har mina väggar täckta av ett bibliotek av filmer. Något som jag har upptäckt den senaste perioden av mitt liv är alla dessa fantastiska filmer som är tecknade. Detta är såklart tack vare Egon, så genom honom har jag upptäckt en helt ny värld av filmer, som är mycket bättre än vad jag tidigare trott.

Jag hoppas i alla fall att ni kommer att få ut något av min blogg, både ni som är filmintresserade men också ni ensamstående pappor som känner att ni behöver vägledning och stöd när ni befinner er i en situation som är extremt jobbig. Jag vet, jag har varit där och det går att ta sig igenom det och komma ut hel och lycklig på andra sidan.